Neves szakemberekből álló zsűri választotta ki azt a kenyeret, amely egy éven át viselheti a „Kecskemét kenyere” címet. A bírálatra augusztus 10-én került sor a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A Hírös Hét Fesztivál keretében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár kilencedik alkalommal hirdette meg a Hírös Pékversenyt. Térségi péküzemek és pékmesterek számára szervezték a megmérettetést.
Az idén is két kategóriában lehetett nevezni. Egy kg-os, cipó formájú, hagyományos, kovászos technológiájú kenyérrel, illetve 0,5 kg-os, táplálkozás-élettani szempontból korszerű technológiával készült termékkel.
A szakmai zsűri elnöke volt Virág Szabolcs, a Magyar Pékszövetség Bács-Kiskun Megyei társelnöke, tagjai pedig Ilonka Boldizsár, a Világ Pék és Cukrászszövetség alelnöke, a Magyar Pékszövetség elnökségi tagja, valamint Kiss Zoltán mestercukrász.
A neves gasztronómiai esemény idén is kapcsolódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Magyarok Kenyere Programhoz. Az augusztus 20-i kecskeméti megemlékezésre a nyertes pékség sütheti meg a nemzeti összefogással gyűjtött búzalisztből a díjnyertes új kenyeret, amelyet a történelmi egyházak képviselői áldanak, szentelnek meg.
A díj átadására is a kecskeméti ünnepségen kerül sor augusztus 20-án, szombaton, 18 órakor a Szent István szobornál.
A nyertes kenyeret a megemlékezés résztvevői meg is kóstolhatják.

DSC_1719.jpg DSC_1734.jpg DSC_1738.jpg

DSC_1745.jpg DSC_1770.jpg DSC_1797.jpg

DSC_1800.jpg