Kihirdették az építőipari rezsióradíj 2017. évi legkisebb mértékét (Magyar Közlöny 2017/82. sz.). Az építőipari rezsióradíj legkisebb mértéke nettó 2870 Ft/óra összegre emelkedett, ugyanakkor a gyakorlatban ennél magasabb óradíjakat alkalmaznak a vállalkozások.

Egymilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Kkv-szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - jelentette be az MTI-nek adott nyilatkozatában július 25-én Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A felhívás része annak az átfogó tőzsdefejlesztési programnak, melynek eredményeképpen a tőkeági forrásbevonás szerepe növekszik a magyar vállalatok finanszírozásában, hatékonyan kiegészítve a túlsúlyban lévő banki hitelezést - tette hozzá.
A kiemelt program két részből áll. Az elsőben a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló képzési programban résztvevő kkv-k nyerhetnek támogatást, a második keretében a kkv-k tőzsdei felkészülését, bevezetését támogató program indul - közölte az államtitkár.

Forrás: mti.hu

Beruházással növelt létszámot az Agro-Line Kft.             

A kiskőrösi Agro Line Kft. 490 millió forintos eszközbeszerzéssel növelte kapacitását, a beruházáshoz 245 millió forintos európai uniós támogatást nyert el – mondta el Tóth László ügyvezető az MTI-nek. Az 1992-ben alakult cég több mint ezerféle, elsősorban szénacélból készülő alkatrészt, hegesztett és megmunkált gépszerkezeteket gyárt. Termékei között megtalálhatóak a kisméretű, forgácsolt alkatrészek éppúgy, mint a tíztonnás, hegesztett, megmunkált szerkezetek. A vállalkozás a projekt keretében hegesztőgépeket, darukat, élhajlítókat, lángvágó berendezést, portálmarógépet, CNC-megmunkálóközpontot vásárolt, illetve CNC-megmunkáláshoz kapcsolódó tervező rendszert vezetett be. A beruházásnak köszönhetően a dolgozói létszámot is bővítették, már közel 180 embert foglalkoztatnak. Az Agro Line Kft. nettó árbevétele 2016-ban 3,3 milliárd forint volt. A cég árbevételének több mint 95 százaléka exportértékesítésből származik, ez 2016-ban mintegy 3 milliárd forint volt. A vállalat adózott eredménye az elmúlt évben 330 millió forintot tett ki.

Forrás: mti.hu  

                                                                                                                                   


A számla- és a nyugtaadás tudnivalóit, valamint az áfakötelezettség alapvető szabályait tisztázta többek között a NAV.

Az erről szóló cikket itt olvashatják.

Az élő hal és a különböző haltermékek áfájának 27-ről 5 százalékra történő csökkentése évente 10 ezer forint megtakarítást hoz egy átlagos négyfős családnak – jelentette ki Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára. Az áfacsökkentést 2018. január 1-jétől vezetik be.

Rendezvénynaptár

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kamarai Videók

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók