A magyar export teljesítményének a Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik fontos pillére, zászlóshajója - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának rendezvényén, Budapesten.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház égisze alatt működő Enterprise Europe Network magyarországi hálózata szerdán tartotta éves fogadását. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar export növekedésének tendenciája stabil, múlt évben folytatódott az előző évi növekedési trend, 2014. I-XI. adatok alapján a kivitel 4,1 százalékkal bővült.

Magyar Levente köszöntőjében szólt arról, a Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal a céllal jött létre, hogy a magyar diplomácia középpontjába a nemzeti, a gazdasági érdek érvényesítése kerüljön a külpiacokon, a kereskedőház ennek az újfajta szemléletnek a zászlóshajója.

Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az Enterprise Europe Network képes a jövő magyar exportőreinek támogatására, segít partnerkeresésben, a harmadik ország piacaira történő exportban. Henglinger Anita, az Enterprise Europe Network regionális vezetője bemutatta a 2014. december 31-én zárult hazai konzorcium első működési ciklusát. Kiemelte, hogy 2008-2014 között a magyar konzorcium munkatársai 13 000 ügyfélnek nyújtottak tanácsadói szolgáltatást, több mint 12 000 tárgyalást szerveztek az üzletember találkozókon.

Az Enterprise Europe Network magyar hálózata tanácsadói segítségével ez idő alatt kötött konkrét nemzetközi megállapodások száma megközelíti a 400-at. Az Európai Bizottság 2008-ban hozta létre az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési szervezetet, amely 600 üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 50 országban. Fő célkitűzése, hogy segítse a mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv) a globális piacon.

A hazai hálózatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház égisze alatt a Magyar Kereskedelmi-fejlesztési Kft. vezeti és koordinálja. Jelenleg a magyar konzorciumnak 5 megyei kereskedelmi és iparkamara, 2 vállalkozás-fejlesztési alapítvány, valamint egy magáncég a tagja.

Az eseményen ksézült teljes felvétel elérhető a Sajtószobában.

Forrás: kormany.hu

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2