Ha a nők önbizalma erősödni fog, akkor egyre jobb lesz nőnek lenni ebben a mai világban. Ezt a célt szolgálta az ötödik nőnek lenni jó! konferencia Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamra által kezdeményezett Női Vezetők Klubjából kiszélesedett társadalmi és egyben jótékonysági esemény egyre népszerűbb. A regisztrált résztvevők száma az idei első, márciusi alkalmon elérte a 170-et. A szervezők több kezdeményezése is életképesnek bizonyult; ilyenek az üzleti klubok, a női vállalkozók reggelije, vagy például a személyiségfejlesztő tréningek.

Legyen önbecsülésünk, bízzunk az értékeinkben, képességeinkben, és azt tartsuk is fontosnak! Ezt a világlátást sugározza a szervező. Csatosné Harmati Erika ugyanis a mindennapokban hasonlóképpen képzeli el az álomjövőt, és jó példával jár elől hölgytársai körében. Megítélése szerint az egészséges önbizalommal rendelkező ember sokkal kedvesebb társaihoz, többet segít másokon.
Az inspirációból ezúttal sem volt hiány. Két férfi előadó is bátorította a hölgyeket a konferencián.
A női önbecsülés kapcsolati építőkövei – ezt a címet viselte Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család – pszichoterapeuta előadása. Megerősítette a vendégeket abban, hogy egymás önbecsülését fontos erősíteni: a nők a férfiakét és a férfiak a nőkét. Ez nem egy verseny – fogalmazott a szakember. A győztes-győztes relációban tudunk csak előre jutni, vagyis együtt. A verbálisan is színes, magával ragadó prezentációból kitűnt: a női értékek nem versenytársai, hanem kiegészítői a férfi értékeknek a versenyszférában és mindenütt máshol. Szükségünk van ugyanis egymásra. Akár egy munkahelyi közösségben, akár egy családban, ha kölcsönösen elismerjük a másikat, az az egymás kiegészítését is jelenti. Ha valaki beviszi a közösségbe a maga értékeit, akkor a másik könnyebben tudja hozzátenni a saját maga értékeit – hangsúlyozta Kozma-Vízkeleti Dániel.
Az előadók egy része az élettörténetét úgy tárta fel, hogy bemutatta azt vagy azokat a fordulópontokat, amelyek komoly változásokat hoztak a sorsukban.
Homola Anett, a BÁCSVÍZ Zrt. csatornaszolgáltatási főtechnológusa anyaként egy férfias szakmában áll helyt. Ahogyan elmondta: összhangba lehet hozni a családi és a munkahelyi életet. 15 év intenzív és eredményes szakmai munkával a háta mögött úgy döntött a férjével, hogy gyermekeket fogadnak örökbe. Először 2012-ben egy testvérpárt: egy kisfiút és egy kislányt, majd 2016-ban érkezett egy újabb kislány. Munkáltatója, a BÁCSVÍZ Zrt. ebben a vállalásban teljes mértékben támogatta a családját. Anett kiemelte: ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények között tudják nevelni a három gyermeket, nagyon fontos a belső harmónia, a segítőkész család és nem utolsó sorban a toleráns munkahely.
Ha az előadásokból csak egy-két ötletet magunkkal viszünk, jobbá tehetjük az életünket – így fogalmazott zárásképpen a szervező, Csatosné Harmati Erika.
Kettős hozadéka is volt az idei első Női konferenciának. Egyrészt a program után mindenki nagyobb önbizalommal és jókedvvel tért haza. Másrészt pedig boldogan, mert segíthetett rászoruló embertársain. A Nőnek lenni jó! konferencia ezúttal is jótékony célt szolgált. Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány 350 ezer forint támogatást kapott. Az egyik előadó, Jakkel Anna doktornő pedig a következő afrikai gyógyító útjához a jegybevételből, valamint két résztvevő felajánlása által összesen 250 ezer forintban részesült.

A témáról olvashat még a következő hírportálokon: baon.hu, hírös.hu, kecskemétitv.hu, keol.hu, trendalelke.hu

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2